Portable Apps

posted in: Hjælpeprogrammer, Windows | 0

Engang kunne man kopiere et program ind på sin Windows computer, bruge det og slette det igen når man var færdig. Det er længe siden. Så opfandt Microsoft registry’et og alle programmer skulle installeres hvorved program, licensoplysninger, opsætning og data blev tvunget rundt på forskellige steder på din PCs harddisk så afinstallation blev noget besværligt. Det blev også ganske besværligt at kopiere et program fra én Windows PC til en anden og det har måske været hovedformålet.

For at få genindført en højere grad af fleksibilitet og mulighed for at programmer kan køres direkte fra en USB stik eller fra en placering på et cloud-drev, er der nogen, der har opfundet retningslinjer for Portable Apps til Windows PC’er: Programmer som (ofte) kan køres uden nogen installation og som det er let at fjerne fra en PC igen. Rigtigt mange kendte Windows-PC programmer findes også i en Portable udgave og du kan finde over 400 interessante programmer på hjemmesiden https://portableapps.com/ . Og hvis du ikke lige har behov for det nu, kan det alligevel være ganske interessant at se om programsamlingen indeholder noget interessant, som du har overset.