Linux Desktops

posted in: Linux | 0

For brugere af Windows og MacOS kan det måske være lidt vanskeligt at forstå at Linux nok er ét system, men det kan se meget forskelligt ud. Linux er operativsystemet, der sørger for at programmer kan køre på dit isenkram og et af programmerne (eller rettere en hel klump af programmer) er din Desktop: Skrivebordets udseende, menuerne, stifinderen og systemindstillinger for at nævne de vigtigste. Desktoppen findes i forskellige udgaver så man kan vælge den man synes bedst om eller den som din hardware synes bedst om, fx er xfce meget mindre krævende end gnome3.

Der er nogle Desktop udgaver, der er mere almindelige end andre og her er en glimrende video, der gennemgår forskellene på

  • KDE Plasma
  • Gnome
  • Cinnamon
  • Mate
  • xfce
Joe Collins gennemgang af 5 Linux Desktop systemer