Windows tweak

posted in: Hjælpeprogrammer, Windows | 0

Tweak er vist det der på dansk hedder pille, rode, rage, regere. Eller justere på alt muligt i din udgave af Windows. Man kan ædre på alt muligt fra baggrundsbillede til afstanden mellem punkterne i en popup menu. Men Microsoft har med vanlig pædagogisk sans anbragt disse muligheder mange forskellige steder og ikke altid med nogen god forklaring om overhovedet nogen. Det hjælper lidt at man kan benytte såkaldt GOD mode, som samler rigtigt mange indstillinger på en stor side, men det kommer dog ikke i nærheden af det overblik, du får hvis du benytter et program som Winaero Tweaker, der både samler utroligt mange muligheder i ét program og giver dig en tilhørende forklaring (på engelsk eller russisk). Det er en samling som Sergey Tkachenko har lavet af sine mange mindre tweak programmer og han gør det godt. (I øvrigt med hjælp fra Gaurav Kale, der står bag Windows Classic Shell, der får Windows 10 til at minde en hel del om Windows 7). Hvis du gerne vil vide mere om hvad programmet kan, kan du se Britec09s video her: https://www.youtube.com/watch?v=py4U2YI7V4c – han gør stort set ikke andet end at læse op af menupunkterne (på engelsk) og han er lidt lang i spyttet, men så slipper du for at straks at installere programmet på din egen PC.

Winaero hjemmesiden er også en fremragende kilde til nyheder om Windows i det hele taget. Vil du gerne se, hvad der er nyt (ud over fejlrettelser) i Windows 10 version 2004, som er på vej ud fra Microsoft lige nu? Den er her.

NB NB: Winaero kan virkeligt bruges til at ændre mange ting, så hvis du er i tvivl om et eller andet, så lad være. Fx satte en bruger flueben i “Skjul login-navn” og så var det lidt vanskeligt at logge på PC’en efterfølgende.

Et andet, lignende program, som dog har mere vægt på forbedring af oprydning og performance, er Glarysofts Glary Tools, som du kan finde her. Glary Tools har også noget overlap af funktionalitet til rensningsprogrammet Ccleaner. Britec09 har i øvrigt også en video, der viser rundt i nogen af de muligheder for performance-forbedring, der findes i Windows selv: https://www.youtube.com/watch?v=C5aXI_lsGxg