Genbrug af mobiltelefon

posted in: Programmering, Smartphones, Tips | 0

En Android smartphone er, næsten uanset hvor gammel den er, en rimeligt imponerende computer med indbygget trådløst netværk, GPS, kamera m.v. Og GSM/Internetadgang, hvis der sidder et SIM kort i den. Så egentligt så kan sådan en lille sag mange flere forskellige ting end en almindelig PC.

Det har vi fx brugt til at lave en Mail til/fra SMS Gateway: Den aflæser en mailkonto og sender modtagne mails til telefonnummeret i emnelinjen og den sender modtagne SMS’er til den registrerede mailkonto. SMS’er kræver selvfølgelig, at der sidder et SIM kort i mobilen, men abonnementet på et ekstrakort er som regel rimeligt billigt fra diverse telefonoperatører (ellers snak med os – måske har vi en aftale, der kan bruges til noget). Og skulle du have brug for sådan en gateway, men mangler telefonen, så kan du købe en billig (500 kr) Android telefon hos Harald Nyborg. Programmet er gratis og det henter du ned på din mobiltelefon fra denne adresse: http://automaticfiling.com/app-debug.apk. Da programmet ikke kommer fra Google Appstore skal du lige svare ja til at du tillader det alligevel.

Og der er mange andre ting, du kan bruge sådan en telefon til. Hvad med fx at sætte den til at være web-server? Det – og mange andre ting – kan du finde opskrifter til på MakeUseOf.