VLC farligt software?

posted in: Hjælpeprogrammer | 0

Microsoft har sat sig for at advare Windows brugere mod download af farligt software. Det er blot lidt uklart hvordan Microsoft definerer “farligt”. Hvis man bruger Microsoft søgemaskinen Bing (som er standard i Microsoft Edge browseren) til at søge efter VLC (Video visning der i mange år har været bedre end Microsofts Mediaplayer) bliver man advaret om, at det kan være farligt. Og bliver i øvrigt henvist først til en række andre sider end producentens side videolan.org. Og det er i øvrigt en rigtig dårlig idé at hente gratis software fra andre end den primære side: Det kan indeholde malware og ikke sjældent indeholder det reklamesoftware for andre produkter. Nå, på den måde adskiller det sig så ikke fra Windows.

Hvis jeg bruger Bing til at søge efter Ccleaner skal jeg også et stykke ned i listen inden jeg finder den “rigtige” ccleaner.com side.

Version2 har skrevet om “besynderligheden” og i øvrigt også nævnt, hvordan Bing har meget svært ved at forstå at nogen kan være interesserede i at hente Googles Chrome browser.

Og i den forbindelse er det så ekstra pudsigt at Microsoft netop har annonceret at de nedlægger den nuværende version af deres egenudviklede Edge browser og laver en ny, der bygger på Chromium browseren (Chromium er open source udgaven af Chrome).