Gratis Bitdefender værktøj til dekryptering

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Ransomware er stadig en af de mest irriterende – og muligvis indbringende – trusler mod vore PC’er. Ransomware virker ved at alle dine dokumenter, billeder o.s.v. bliver krypterede, så de skal dekrypteres før du igen kan læse/se dem. Irriterende, men det er ikke så stort et problem, hvis du kan fjerne ransomeware programmet og hente alle dine filer fra en sikkerhedskopi. Ellers kan du (måske) få dekrypteret dine filer ved at betale løsesum til angriberen.

Antivirusfirmaet Bitdefender har arbejdet en del med denne type angreb. Så meget at de kan foretage dekryptering af visse typer af ransomware angreb og dette værktøj stiller de gratis til rådighed. Du kan finde deres værktøj til at dekryptere GradCrap krypterede filer her.

Det er heldigvis længe siden, at nogen af vore kunder er blevet angrebet af ransomware, men med fremkomst af “ransomware as a service” portaler, hvor den kriminelle ikke selv behøver at kende noget til programmering, men blot kan leje alle de nødvendige værktøjer mod at betale en andel til udviklerne, kan man frygte at de næste bølger af denne slags angreb venter lige om hjørnet. I øvrigt en model, som længe har eksisteret for botnet, hvor du blot kan betale dig fra, at opnå adgang til at kontrollere 10, 1000 eller flere inficerede computere. Så husk nu den sikkerhedskopi.

Her er versions2’s historie om ransomware som service: version2.dk saadan-fungerer-brugervenligt-ransomware.