Billethajer på nettet

posted in: Sikkerhed, virus m.v., Tips | 0

Engang stod de udenfor indgangen til et arrangement og forsøgte at sælge billetter til overpris. Billethajerne. Nu sidder de i andre lande og sælger anonymt på internettet gennem billetformidlingstjenester som viagogo og stubhub, der “ikke gør noget ulovligt”.

DR har heldigvis gravet i problemet og informeret om denne amoralske og kriminelle virksomhed på dr.dk og i DR Kontant, se fx dr kontant guide-saadan-undgaar-du-billethajerne, dr kontant 2017-09-28 og skruppelloese-billethajer-er-rykket-ind-paa-danske-hjemmesider.

For nogen tid siden var der også historier om falske rejsearrangører, der solgte falske billetter.

Jeg bliver så stjerne gal hver gang “mit fag” er med til at muliggøre kriminalitet og myndighederne tilsyneladende bare sidder på deres hænder og foretager sig ingenting. Og når den generelle holdning synes at være, at “hvis det er teknisk muligt og nogen tjener penge på det, så er det nok også lovligt.”. Globaliseringen og det verdensomspændende internet har ganske vist gjort forfølgelse af kriminelle meget vanskeligere – men der sker slet ikke noget, hvis ingen gør noget. Og egentligt så kan vores tekniske indsigt vel også bruges til at gøre det lettere at forfølge kriminelle – sammenlign bare med hvordan Google er i stand til at indsamle voldsomme mængder af information om os alle.

DR dokumenterer at viagogo understøtter 3 former for svindel gennem deres formidlingstjeneste:

  • ulovlig fortjeneste på videresalg af billetter
  • ændring af pris i det øjeblik man foretager et køb
  • salg af falske billetter

Og hvis du benytter en af disse billethaj sider, så støtter du kriminel aktivitet!

Så når du har læst dette, så videresend advarslen til relevante personer i dit netværk: Vi kan alle hjælpe med at sætte de kriminelle ud af spil ved at fjerne deres indtægter!

Hvis du køber en flybillet til din søn og det viser sig at han bruger den til at rejse til Syrien og støtte IS, så skal du i brummen for økonomisk støtte til terrorvirksomhed. Hvis du finansierer kriminelle billethajer ved at betale overpris, så er du en stakkel, der er blevet snydt. Besynderligt.

Google sælger annoncer til billetformidlerne – det er ikke ulovligt. Billetformidlerne er bare formidlere – det er ikke ulovligt. Billethajerne tager bare et gebyr – det er ikke ulovligt. Og hvis de tager en ulovlig fortjeneste, så sidder de nok i et andet land, hvor det enten ikke er ulovligt eller ingen gider fange dem.

Grrrr!