Ved din bilproducent, hvor din bil er?

Eller ved producenten af din airbag? Eller dit forsikringsselskab eller en eller anden obscur sikkerhedstjeneste i Langtbortistan?

Et amerikansk firma, The Ulysses Group, siger at de har adgang til positionen for 15 milliarder biler i stort set hvert eneste land i verden og disse informationer vil de gerne sælge til fx miltæret, sikkerhedstjenester, forsikringsselskaber eller hvem der nu vil betale. Min umiddelbare tanke er, at det kan da ikke være lovligt, men hvis diverse landes myndigheder sover i timen, så er kommercielle interesser tilsyneladende ret meget ligeglade med om det er lovligt eller ej. Faktisk så meget ligeglade, at det ikke engang er information, man skal på The Dark Web for at finde.

Historien på vice.com. Historien på version2. Og hvis du vil se hvilke intelligente løsninger de leverer til hele verden, så finder du Ulysses Group her – og det er jo egentligt godt klaret, når man tænker på at Odysseus stort set ikke engang kunne finde hjem til sig selv, efter at have været med til at smadre Troja.