Facebook skal grilles igen

posted in: Internet | 0

USAs monopoltilsyn og 46 stater har lagt sag an mod Facebook for at være for dominerende. Gad vide om de selv tror, at der kommer noget ud af det? Sagen kommer til at trække ud i årevis og så får Facebook måske en kæmpe bøde (som er lille i forhold til deres pengekasse). Og som et lille spin-off, så kan EU også få lov at skrive et bødeforlæg, som de så kan trækkes om i nogle år.

Hvis Facebook laver noget ulovligt og USA og EU får del i de ulovligt tilvejebragte midler, hvad er USA og EU så?

Myndighederne tror (eller vil have os til at tro) at Facebooks aktiviteter er mere eller mindre business as usual. Samtidigt med at de er villige til at overlade censurarbejde på denne dominerende platform til at blive styret af firmaet selv!

Vi så hvordan Facebooks indsamlede privatlivsoplysninger blev benyttet af Cambridge Analytica til at påvirke både det amerikanske præsidentvalg og Storbritanniens EU leave afstemning og alligevel så tror myndighederne at det er noget de kan regulere med bøder! Det er så skuffende og så frustrerende.