Sikkerhed: Korte nyheder

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

En ny type phishing mails har øget effektiviteten af identitetstyveri: Når først én mailkonto er blevet hacket, så bruges den som udgangspunkt for phishing mails, der er svar-mails fra den hackede konto og der er dannet en “klik her” henvisning ved hjælp af kunstig intelligens, der får det til at se rimeligt troværdigt ud. Modtageren af disse er langt mindre på vagt end overfor de tilfældige mails der ellers havner i indboksen. Så endnu engang: Klik ikke på noget i dine modtagne mails før du har verificeret at den er god nok. Mere om sagen ved ZDnet.

Telefonsvarer-scam: Du modtager en opringning som er så kort at du ikke når at besvare den. Du ringer selvfølgelig ikke tilbage med mindre det er et nummer, du kender (ukendte numre kan ofte gå til danske eller udenlandske betalingsnumre), men lidt efter får du en SMS med en besked om, at der er lagt en besked på din telefonsvarer – klik her for at aflytte. Det lyder troværdigt men er det ikke. Det er ikke en besked fra din telefonsvarer men endnu en måde at få dig til at ringe til et betalingsnummer. Læs mere om sagen hos tjek det.