Ny Microsoft browser

posted in: Windows | 0

Hvis du benytter Windows 10 har du muligvis allerede fået Microsofts nye internet browser, som blev endeligt frigivet den 15. januar. Den hedder stadig Edge, men den er nu bygget op på den chromium software, som også benyttes i Chrome, Opera og en del andre browsere. Og det har virkeligt hjulpet: Den nye Edge browser fungerer – ud fra min subjektive bedømmelse – betydeligt bedre end den gamle. Selv om navnet ikke er ændret, har de dog ændret browserens ikon og denne gang ikke blot ved at finde en anden blå farve. Den nye udgave af Edge har været undervejs i det meste af 2019 og den er også blevet lavet i versioner til MacOS og Windows 7 + 8. Du kan læse mere om udviklingsforløbet for Edge på Wikipedia.

Den “gamle” Internet Explorer vises som et lyseblåt “e”. Den eksisterer stadig, men det er længe siden, der er blevet udviklet på den. I lang tid var IE 11 den bedste browser fra Microsoft.

Fra 2015 til 2019 blev Edge vist med det mørkeblå ikon. Den var bygget på Microsofts egen EdgeHTML motor.

Og nu kan du godt vænne dig til at Edge vises med sit nye ikon. Det har stadig en vis lighed med et “e”, men kan nu også minde om Mozilla Firefox’ rævehale. En irriterende detalje i den nye Edge er, at det er voldsomt besærligt at ændre standard søgemaskinen fra Microsofts Bing: Indstillinger – Beskyttelse af personlige oplysninger – Adresselinje. Hvem ville have gættet det. Se den fulde beskrivelse hos Microsoft.

Du kan danne dig et indtryk af de forskellige browseres popularitet ud fra denne opgørelse fra 2019 (Wikipedia). Man skal noget længere ned på listen for at finde de, formodentligt, mere sikre Vivaldi og Bravo: