Ccleaner er blevet datasulten

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Ccleaner fra Avast er tilsyneladende fra version 5.45 blevet sultne efter data. Ccleaner sender ifølge version2 oplysninger hjem (til Avast) om brug af programmet (hver 12. time) samt løbende information (Active Monitoring) om opdateringer og fjernede filer. Og det kan ikke slås fra i gratis udgaven. Men selv om jeg først for nylig er blevet henvist til historien (fra Facebook), så er det en 1½ år gammel historie. Så husk – på internettet, der aldrig glemmer – at tjekke udgivelsesdatoen på det, du læser.

Ccleaner er nu i version 5.65 og Active Monitoring er slet ikke en del af gratis udgaven. Og i version 5.65 kan man også slå indsamling af anonyme benyttelsesdata fra – som standard er det dog slået til.

Ccleaner er efter min mening stadig et godt oprydningsværktøj. Ikke alene kan det fjerne fejl i Windows Registry og fjerne gamle filer som er efterladt af en lang række programmer, det kan også give dig en oversigt over de cookies, der er lagt på din computer, så du kan fjerne de, du ikke bryder dig om og du kan se hvilke programmer, der startes når din PC startes og let slå uønskede opdateringer og lignende fra.

Når du afslutter programmet efter en gang forårsrengøring skal du dog stadig huske at gå ned i Systemtray og højreklikke på Ccleaner og vælge ecit for at det ikke skal køre videre og evt. minde dig om, at det igen er tid til at rydde op.