Internettrusler mod danskere

Danmarks Statistik har lavet en spørgeskemaundersøgelse om danskernes internetbrug; både oplevede trusler og vaner med hensyn til beskyttelse. Ikke overraskende, så svarer flest at de oplever flest trusler fra phishingmails og links til mistænkelige hjemmesider. 6 pct siger, de har oplevet kreditkortsvindel og det er mange, vildt mange.

Med hensyn til beskyttelse er der 10 pct, der ikke gør noget, halvdelen har begrænset adgangen til deres informationer på sociale medier og 30 pct bruger kodeord på 12 tegn eller mere.

Men når 60 pct svarer at de bruger 2-trins login, så begynder jeg at tvivle alvorligt på undersøgelsens resultater: De fleste private brugere, jeg kender aner ikke hvad 2-trins login er og de har som regel deres computer eller telefon til at huske deres password til de forskellige tjenester, de benytter. Det er mit indtryk, at de allerfleste danskere (selvfølgelig ekskl. læserne af vores nyhedsbrev) farer rundt på internettet uden at skænke beskyttelse nogen nævneværdig tanke.

Undersøgelsen er refereret på version2, der i øvrigt også påpeger at folk selvfølgelig ikke omtaler trusler, som de ikke har kendskab til.