Whatsapp brugt til installation af spionprogram

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Menneskerettighedsorganisationer, bl.a. Amnesty International, er blevet angrebet med spionsoftware via et hul i Whatsapp. (Whatsapp er et samtaleprogram ejet af Facebook). Spionsoftwaren kan installeres også selv om man ikke besvarer opkaldet til Whatsapp. Opdater øjeblikkeligt hvis du har Whatsapp installeret.

Spionsoftwaren er udviklet af israelske NSO, der udvikler forskellige af den slags programmer, bl.a. Pegasus som uset kan tænde for telefonens mikrofon og kamera, læse beskeder, mails og positionsoplysninger. NSO leverer blandt andet til vestlige og mellemøstlige efterretningsvæsner. Nogle af de angrebne er involveret i en retssag mod NSO for at de har medansvar for de spionagehandlinger, deres program benyttes til. NSO siger at det i hvert fald ikke er dem, der har udført angrebene.

Se mere om sagen i Financial Times.