Facebook misbrug af to-faktor godkendelse

posted in: Internet | 0

Det er lidt længe siden jeg har skrevet om Facebook skandaler – de er måske blevet bedre til at holde deres misbrug af private data skjult – så jeg snupper lige en sag, som jeg sprang over da den kom frem i september: Facebook tilbyder ekstra sikkerhed i form af 2-faktor godkendelse. Det kræver selvfølgelig at Facebook har dit mobilnummer, så de kan sende en besked, der skal bekræftes for login. Og så er det, at det med den øgede sikkerhed bliver lidt problematisk: Øget sikkerhed for hvem?

I forlængelse af den omfattende kritik sidste år, gjorde Facebook det enklere for brugerne at rydde op i profiloplysninger. Altså de oplysninger som brugeren selv kan se: Forskere ved to universiteter i USA har påvist at Facebook opretholder en “skyggeprofil” til annoncemålretning, som brugerne hverken kan se eller rydde op i. Og med i denne skyggeprofil er så også det mobilnummer, som brugerne har oplyst som led i etablering af øget sikkerhed.

Jeg har historien fra ComputerSweden. De har blandt andet deres oplysninger fra CSO online.