IoT: Se hvadsomhelst med ThingSpeak

posted in: Programmering, Smart data | 0

Det bliver mere og mere overkommeligt at etablere sine egne “overvågnings-dimser”: IoT Hardware har en behersket pris og der findes flere systemer, der næsten automatisk kan modtage og vise informationerne. ThingSpeak fra MathWorks er et sådant system. Nedenfor kan du se hvordan en temperaturkurve fra en temperaturmåler kan se ud på en mobiltelefon.

ThingView på Samsung Galaxy S5

ThingSpeak kommer fra MathWorks, der har udgangspunkt i beregninger og simuleringer, så den kan andet end blot vise data: Der kan indsamles data fra flere forskellige datakilder, data kan beregnes med den indbyggede MatLab programmering og der kan tilføjes triggere med en eller anden aktion.

Opstillingen, der giver ovenstående temperaturgraf består af en microcontroller (Arduino eller ESP8266) med en tilsluttet temeraturfølsom modstand, et passende program på controlleren som sender data ved hjælp af MQTT protokollen til MathWorks server og ThingView på telefonen. Microcontroller programmer kan man finde på internettet så man kan tage udgangspunkt i eksempler, der kun skal tilrettes lidt og indlæses på controlleren med Arduino udviklingsprogrammet.

En anden lignende applikation til brug på din telefon er fx Blynk, men i din app store kan du søge efter IoT og se adskillige. Blynk har den ekstra fordel, at du kan installere din egen server, så du ikke behøver at sende dine data til en fremmed server.