Cryptovaluta og strømforbrug

posted in: Internet | 0

Fra min tidligere artikel om Bitcoin kan nogen måske huske min forargelse over at en valuta kan være skruet sådan sammen, at det koster mere i strøm end hele Danmarks elforbrug. Det er nu i mellemtiden blevet til Ungarns elforbrug. Valutaen har større energiforbrug end kobber- og guldminedriften! Men til gengæld er der måske også nye vinde på vej: Ifølge videnskab.dk har Alex de Vries fra PwC Holland påvist hvordan man kan ændre cryptovalutaernes metode så strømforbruget bliver en promille af det, det nu er. Kort fortalt så består ændringsforslaget af et skifte fra “proof-of-work” til “proof-of-stake”, men du kan læse mere om det på videnskab.dk eller hele de Vries’ artikel på Joule.

Du kan se den aktuelle kurs på Bitcoin og andre cryptovalutaer her hos cryptocompare.

Fra videnskab.dk