Politiet etablerer ny enhed mod it kriminalitet

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Politiet har nu (8.1 2019) søsat LCIK: Landsdækkende Center for It-relateret økonomisk Kriminalitet. Det er som navnet siger et landsdækkende center, der skal bistå de lokale politikredse. Politiet skriver mere om det her: politi.dk nyt-center-skal-bekæmpe-it-relateret-økonomisk-kriminalitet.

Men som politiet generelt gør opmærksomt på: De kan ikke gøre noget, hvis vi andre ikke hjælper dem ved at anmelde de tilfælde, vi udsættes for eller stifter bekendtskab med – så husk, at det ikke er nok at trække på skuldrene, hvis du udsættes for it relateret svindel. Selv om den slags sager er vanskelige for politiet, så skal de jo startes, før de kan gøre noget. Du kan i øvrigt se mere om problemerne og en kort beskrivelse af nogle former for it svindel i denne artikel fra politiforbundets blad Dansk Politi: mens-vi-venter-paa-lcik

Du finder hjemmesiden til anmeldelse her: politi.dk anmeld/it-relateret-oekonomisk-kriminalitet

Der er mange artikler med advarsler og gode råd mod it kriminalitet her på vores hjemmeside – klik på kategorien sikkerhed.

TV2 har en omtale af LCIK her: nyheder.tv2.dk nyt-center-mod-netsvindel-fik-1451-sager-den-forste-maned