Facebook udleverer stadig brugeres data uden information

posted in: Internet | 0

Så er den gal igen. Jeg er ved at være træt af at skrive om det igen og igen – der tegner sig et billede af, at Facebook udadtil siger hvad som helst og så gør hvad, der passer dem. De har ellers har lovet USAs regering, at de ikke udleverer brugerdata til andre virksomheder uden at spørge brugerne om lov. Men det gør de så alligevel. Hvis bare de andre firmaer er store nok: Facebook mener ikke at aftalen omfatter udlevering til store serviceudbydere som er store nok: Microsoft, Amazon, Spotify, Netflix, Yandex (russisk søgemaskine med forbindelse til den russiske regering) m.fl. Du kan læse mere på dr.dk , version2 eller hos New York Times.

Facebook har i dag (21.12.2018) taget til genmæle og siger, at det kun drejer sig om den adgang, som brugeren selv har givet den anden serviceudbyder, ved at bruge Facebook identiteten til at logge ind på den pågældende service. Og hvem ved – det er måske rigtigt. I hvert fald kan det ikke anbefales, at brug Facebook identiteten til at logge ind på andet end Facebook. Heller ikke selv om det er nemt – du kan altid oprette et særskilt login på den service, du vil bruge.

Se omtale af Facebooks genmæle her hos DR.

Mother Jones har et temanummer om Facebook i april 2019.