Microsoft anklages for ulovlig spionering

posted in: Sikkerhed, virus m.v., Windows | 0

Vi ved jo godt, at alle tech giganterne elsker at indsamle data om os, og at Microsoft med Windows 10 prøver at lokke os til at sende personlige data, men nu er Microsoft Office også kommet under anklage. Det er den hollandske stat, der har fået lavet en rapport over dataindsamling fra Office Pro Plus. Den indsamler og sender data til USA om bl.a. emneord på mails og sætninger, hvor der har været benyttet stavekontrol. Og måske mere end det: Microsoft oplyser nemlig ikke noget om det og de data, der sendes er krypterede, så det er vanskeligt for brugerne selv at grave sig frem til oplysningerne. De oplyser dog at de indsamler såkaldte telemetriske data: microsoft.com data-that-the-telemetry-agent-collects-in-office. Så det er sandsynligvis både ulovligt, at data sendes til USA og at data indsamles uden brugersamtykke. Du kan læse mere om sagen hos version2 her.  Det vil jeg så ikke kommentere yderligere – jeg kunne nemt komme til at anvende et sprog, som jeg fortryder.