Telefonsvindel: Spoofing

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Svindlere benytter sig af alle de værktøjer, de kan (mis-)bruge: For et par uger siden var der eksempler på, at svindlere ringede op via telefonen og fik narret folk til at udlevere NemID oplysninger m.v. Men det vil selvfølgelig aldrig ske for dig – du ved jo, at man aldrig skal udlevere oplysninger over telefonen med mindre man kender stemmen eller selv har ringet op.

Det er nemlig ikke nok at man kan genkende det nummer, der ringer op, da det også er en af de ting der kan svindles med: For telefoner er det lidt ligesom emails: Oplysningen om opkalder/afsender behøver ikke at være sand. En telefonsamtale har to numre for den, der ringer op: Det rigtige og det nummer, der vises. Og det har desværre også en helt legitim anvendelse: Hvis jeg gerne vil have at kontorets hovednummer vises når jeg ringer op fra min mobiltelefon, så indstiller jeg det bare i mit cloud baserede omstillingsbord.

Du kan læse mere om svindelsagerne hos dr.dk: dr.dk svindlere-ringer-fra-kommunen-og-stjaeler-nemid