Sikkerhedstrusler og -programmer

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Vores netwærk er beskyttet af en firewall og vore computere har installeret antivirus. Og så må det vel være nok? Det er som regel nok til at forgindre de angreb, som almindelige private brugere risikerer at blive udsat for, men i takt med at kriminelle hackere tilraner sig flere og flere penge øges risikoen for at de udvider områderne for deres angreb, så ikke kun kendte personer og virksomheder er interessante.

Øget beskyttelse er som regel både kompliceret og kostbart og da mange virksomheder er nødt til at indføre denne beskyttelse er de kriminelle hackeres aktivitet mange gange mere kostbar for verdenssamfundet end de milliarder, som forbryderne får ud af det. Lidt ligesom fysiske indbrud.

Hvis du er interesseret i nogle hjælpeværktøjer til analyse af situationen på din PC eller dit netværk, så har det italienske firma NoVirus Thanks lavet et par håndfulde gratis programmer.

Og InfoShare har udviklet et system, Syslog Examiner, til analyse af trafikken ud af netværket. Selv om vi har forsøgt at gøre det så brugervenligt som muligt, så kræver det dog stadig betydeligt tidsforbrug at analyse de store mængder af trafik, der sendes ind og ud af et ganske almindeligt netværk.

Hvis du vil have et overblik over, hvor galt det kan se ud, så kan du læse Symantecs 2018 Risk Report. Den er på engelsk, noget sprogmæssigt faglig og ikke for sarte sjæle. Og så er den jo lavet af et firma, der lever af beskyttelse.

Hvis du tør, så er der her en Youtube video om hvor galt det kan gå og med et par ideer til, hvordan man kan forbedre sin sikkerhed: