Glemt Windows password?

posted in: Tips | 0

Det er surt, hvis man ikke har brugt sin Windows PC i nogen tid og så har glemt Administrator password. Man kan selvfølgelige reinstallere Windows, men så taber man alle de informationer, man har liggende på PC’en.

Man kan bevare alle sine data ved at tage harddisken ud af PC’en og slutte den til en anden PC med et USB kabel (eller direkte monteret inde i den anden PC) – så kan du kopiere dine data over på ekstra PC’en, men dine programmer kan som regel ikke kopieres: De vil kræve fornyet installation og herunder oplysning af en evt. licenskode. Som du så forhåbentligt har gemt (gemt – ikke glemt).

Alternativt kan du forsøge at benytte en offline password editor: Det er et system, som du downloader (på en PC, som du har adgang til) og brænder på en CD, som du så kan starte din Windows PC fra. Der er flere af slagsen og de virker ved, at du i virkeligheden starter PCen op med Linux og et program, som kan finde ud af at ændre i Windows registry.

InfoShare kan hjælpe med begge ovennævnte metoder (men vi vil som regel se et eller andet bevis for, at det er din PC).

Detaljeret vejledning på Lifewire.

Lifewire oversigt over forskellige offline password editorer.