Godt password?

Som vi tidligere har skrevet, så er de nyeste anbefalinger vedrørende valg af password, at det skal være så langt som du kan acceptere at arbejde med. De tidligere anbefalinger om mindst 8 tegn og mindst 3 forskellige typer af tegn (små / store bogstaver og tal) er altså ved at være forældede, selv om mange internet-tjenester stadig kontrollerer password på denne måde. Så vælg i stedet en længere sætning og stav den lidt forkert: iborIlanetdanMark vil det fx tage en computer 118 milliarder år at knække, mens aBc7913 vil blive knækket på et minut.

I hvert fald ifølge siden howsecureismypassword.net hvor du kan afprøve forskellige password.

Nu er jeg lidt mistroisk, så jeg afprøver aldrig “det rigtige”, men blot et der er bygget op på samme måde.

Og hvis passwordet også bliver for kompliceret for dig selv at huske, så læs videre i vor artikel om password huskere.