Alternativt decentraliseret www

posted in: Internet | 0

Siden 2016 har en gruppe af personer, der på forskellig måde er aktive i udvikling og brug af Internettet arbejdet med mulighederne for at skabe et “nyt” dentraliseret www, hvor mulighederne er ubegrænsede men private data er private. Eller som initiativtageren, Brewster Kahle formulerer det: “Lock the Web Open”. Her i begyndelsen af august, var de så samlet for at se, hvor langt de var nået: Decentralized Web Summit 2018.Intentionerne fejler ikke noget, men måske løfter de ambitionerne lidt rigeligt højt og – ikke mindst med den sommer, vi oplever nu – kunne jeg godt håbe, at de også ville overveje energi og ressourceaspektet. Men al rom blev som bekendt ikke drukket på een dag.

Det umiddelbare problem i “Big tech” er ikke “Tech”,, men som det sidste års historier med Facebook og Google tydeligt demonstrerer, “Big” og det kan løser enklere end ved at indføre altomfattende, energikrævende blockchain teknologi. Og som jeg har skrevet tidligere, så er det nærligggende at starte med det decentraliserede social netværk.

Hvis du vil læse et kort resume af nogle af mødedeltagernes udsagn, så kan du finde et her: thealternative.org.uk the-decentralised-web-summit

Holo er et system, der arbejder med en måde at opbygge det alternative web på ved hjælp af holochain: