Facebook alternativ 7?

posted in: Internet | 0

Modviljen mod Facebooks anvendelse af vore private oplysninger har sat skub i udvikling af en mængde alternativer. En gruppe af disse alternativer fungerer “P2P”: Person to person. D.v.s. at der slet ikke findes nogen server, der indeholder din indlæg – i stedet sendes de mellem de venner, som har registreret hinanden.

Vi er ikke så optimistiske i forhold til den slags systemers fremtidsmuligheder: Det giver en masse kopiering fra PC til PC og du har ikke mulighed for helt at trække dine indlæg tilbage, hvis du har fortrudt, hvad du har skrevet: Det er sikkert allerede kopieret ud til nogle venner. Metoden er dog langt fra død og kan måske opnå en kraftindsprøjtning ved kombination med blockchain teknologierne.

Et par eksempler på den slags systemer er scuttlebutt / Patchwork, Keybase, Pandora og Cunity.

Hvis du er mere interesseret kan du se en omtale af scuttlebutt her: staltz.com an-off-grid-social-network og læse generelt om P2P på WikiPedia: wikipedia.org Peer-to-peer.