Facebook alternativ 6?

posted in: Internet | 0

Nu fortsætter vi med at kigge på nogle af de mere sexy alternativer, der som udgangspunkt er lavet for at kunne støtte et samarbejde mellem medarbejdere i en virksomhed, medlemmer af en organisation eller lignende. Der findes en del kommercielle systemer af den slags, men også ganske mange open source systemer.

Vi har installeret nogle stykker af slagsen, så du kan prøve dem af – og som altid: Vi modtager meget gerne kommentarer og forslag.

Vi har tidligere omtalt OSSN, som vi har kørende her: http://teamworkportal.eu/ossn/

Dolphin fra Boonex har vi kørende her: http://www.bronshoj.net/dolphin/

Elgg kører her: http://dksocnet.com/elgg/

og GNU Social har vi her: http://dksocnet.com/gnus/index.php/main/all

Alle systemerne giver mulighed for gratis registrering og afprøvning, men vi kan endnu ikke sige, hvor lang tid vi vil holde dem i luften. De tre her vil indtil videre blive holdt kørende de næste 30 dage.

Se i øvrigt en glimrende artikel om Facebook og GDPR på version2 (og husk også at se kommentarerne): version2.dk the-rise-and-fall-of-facebook-kan-gdpr-goere-kaal-paa-dette-monster

En planlagt artikel om hvordan Wave Federation Protocol kan danne baggrund for et distribueret system springer vi over: Wave (som blevet startet af Google og derefter overtaget af Apache Foundation) bliver siden januar i år ikke længere vedligeholdt og det giver hurtigt problemer med mistilpasning til div. Linux, Apache, PHP versioner m.v. Ærgerligt, for funktionaliteten af Wave er fremragende. Det vil vise sig om kune.cc så også bliver nødt til at finde på noget andet.

I stedet kan du evt læse den hollandske universitetsrapport med sammenligninger mellem forskellige decentrale sociale netværk: ext.delaat.net decentralised social network functions-report.pdf.

Vi skriver næste gang om P2P (peer to peer eller person til person) systemer.