LAMP eller MEAN

posted in: Programmering | 0

LAMP (Linux – Apache – MySQL – PHP), eller WAMP i Windows-server udgaven, har i årevis været en foretrukket platform til udvikling af webapplikationer. Og den går ikke ud af brug foreløbigt. Men udviklingen i registrering af store, komplekse datamængder og ønsker om mere fleksibel anvendelse på alle enheder fra telefoner til PC skærme, har bragt adskillige alternativer på banen.

En af de største ændringer, som man kan vælge, er måden data gemmes på: MySQL (og MariaDB, Microsoft SQLserver m.fl.) benytter sig af SQL definitionerne, som er fremragende til at holde styr på data og sammenhængen mellem data, men dels stammer definitionerne fra dengang samarbejdet om data foregik i client-server baserede system (mange PCer med adgang til en fælles database på en server) og dels så kræver SQL overholdelse af en rigid datastruktur. Det er der mange fordele ved, men med øgede datamængder med ofte forskelligartet indhold, er non-sql databaser begyndt at vinde frem, ikke mindst MongoDB.

Og hvis man kombinerer MongoDB med andre nyere, javascript baserede udviklingsværktøjer, så kan man få en MEAN stack, som måske kan gå hen og blive den næste foretrukne udviklingsplatform: MongoDB – Express.js – AngularJS – node.js.

DZone skriver mere om det her: dzone.com its-high-time-to-say-goodbye-to-the-lamp-stack