Windows 10 indsamler informationer om dig og bruger dit net

posted in: Tips, Windows | 0

Når facebook kan blive et af verdens største firmaer ved “blot” at sælge oplysninger om dig, så kan man på en måde godt forstå, at andre også bliver ivrige efter at indsamle informationer om dig. Og når denne indsamling så foretages af Microsoft, der i forvejen opfører sig som om, din PC i virkeligheden tilhører dem, så er der basis for en kedelig cocktail.

Nå der er også hjælp at få: Her er en vejledning og et program, som hjælper dig med at slå 35 forskellige dataindsamlingsfunktioner i Windows 10 fra: thehackernews.com secure-install-windows-10 og her: bgr.com windows-10-upgrade-spying-how-to-opt-out/

Selv om Microsoft opfører sig en anelse hensynsløst overfor Windows brugere, så er de dog ikke uimodtagelige for kritik: I den første udgave af Windows 10 havde de som standard også slået brug af din internetforbindelse til: De kan jo kun selv vanskeligt levere alle de opdateringer de udgiver, så de synes at du kunne hjælpe med det: thehackernews.com windows-10-update Den del er dog nu blevet meget nemmere at slå fra.

Firefox indsamler også informationer om hvordan du bruger Firefox – de er dog ganske åbne om, hvad de indsamler og hvorfor: mozilla.org privacy/firefox –  det, der dog også i denne sammenhæng er et problem, er at man som bruger snart kan bruge adskillige timer på at sætte sig ind i, hvem der indsamler hvad og hvad de bruger det til.