Planlæg haven / huset med en skitse

posted in: Hjælpeprogrammer, Tips | 0

Hvis du skal have bestemt dig for, hvor den nye sofa skal stå eller om dine alt for store syrener skal skiftes ud med timian og citronmelisse, kan du bruge et tegneprogram og lave en skitse før du går i gang. Det har også den ekstra fordel, at det udskyder det tidspunkt, hvor du skal finde spaden (og vableplasteret) frem.

Du kan bruge et generelt tegneprogram som Windows Paint, paint.net eller inkscape. De første to er bitmap programmer: de tegner ved at ændre farven på “papirets” pixler – inkscape er et vektortegneprogram: Det opretter linjedefinitioner. Vektorgrafik kan størrelsesmæssigt ændres stort set ubegrænset, mens det er noget vanskeligere med bitmap: Man får tydelige “trapper” langs kanterne.

Du kan også vælge at bruge et specialprogram til have- eller boligdesign. Bolius har lavet en kort beskrivelse af nogle alternativer her: bolius.dk tegneprogrammer-til-haven-29053 og her: bolius.dk tegneprogrammer-for-boligejere, incl henvisning til nogle af de programmer, du kan få hos møbelleverandører som IKEA og HTH.

Jeg vil anbefale, at du prøver draw.io: Det er primært lavet til tegninger af organisationsdiagrammer, netwærksforbindelser o.s.v. men har også et bibliotek af elementer indenfor møbelverdenen.

Du kan finde en oversigt over flere programmer af denne type her: techjunkie.com free-visio-alternatives.