Flyt mails til anden server

posted in: Tips | 0

Alle dine emails ligger på en mailserver et eller andet sted. Måske en server, der tilhører dig selv, men mere typisk en mailserver, der tilhører nogen andre, som giver dig lov til at opbevare dine emails. Hvis du læser emails på din telefon eller ved hjælp af et webmail program som fx gmail, så benytter du imap protokollen som ikke flytter dine emails. Et mailprogram på en Windows PC, fx Outlook , vil typisk benytte POP3 protokollen, som flytter dine emails ned på din egen PC. Det har jeg skrevet mere om tidligere: http://www.okedb.dk/2015/08/31/e-mail-hvor-ligger-det/

Hvis du af en eller anden grund får behøv for at flytte dine emails til en anden mailserver, så er imap protokollen og programmet imapcopy din ven: Med loginoplysninger for både den gamle mailkonto og den nye, kan du kopiere samtlige emails med en enkelt kommando.

Du kan hente imapcopy her: ardiehl.de imapcopy Siden indeholder også vejledning til hvordan programmet bruges. Vil du foretage flytningen ved at bruge en Linux maskine, kan du finde yderligere vejledning her: manurevah.com Migrate-emails-with-Imapcopy.