Rapporter mailsvindel!

posted in: Sikkerhed, virus m.v., Tips | 0

Jeg har tidligere opfordret til, at vi alle skal gøre mere for at gøre livet besværligt for cyber-kriminelle, Vel vidende, at det er så tilpas besværligt at det – i kombination med, at vi jo ikke rigtigt ved om dem, vi rapporter til så også gør noget ved det – er de færreste af os, der gør noget ved det ret tit.

Men hvis du bruger Thunderbird (fremragende gratis mailprogram) til at læse mail, så er det faktisk ganske let at rapportere phishing mails og lignende mails med et “klik her” link, der fører til forbudte steder: Du højreklikker bare på linket og vælger “Rapporter mailsvindel” og så får du en færdig udfyldt formular til indrapporting til Google. Om de så gør noget ved det og hvad, det er en helt anden sag. Du kan også bruge formularen til indrapportering, selv om du bruger andre mailprogrammer: Så skal du blot kopiere eller afskrive  henvisningen (markeret med rødt nedenfor) og gå til formularen på https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/report_phish/?hl=da Klik på den nu og gem den i dine bogmærker. Tak.