ZyXEL: Cybersecurity 2018

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

ZyXEL har udgivet et nyhedsbrev om tendenser indenfor cybersecurity i 2018. Ifølge ZyXEL (producent af netværksudstyr) er der både godt nyt og skidt nyt:

Det skræmmende: I USA alene var der i 2017 en 4-dobling af antallet af forskellige ransomware angrebsmetoder i 2017 og de kriminelle vurderes at have raget mere end $ 1 milliard til sig siden 2016. Og med indtægter i den størrelsesorden, så bliver der nok også brugt en del på investering i nye angreb.

Det gode: Mange sikkerhedsfirmaer vil gøre meget mere for at finde de kriminelle og føre kampen over i deres lejr. Hvor jeg dog glæder mig til at se resultatet af det – de har alt for længe haft alt for let spil!

Det er dog stadig ikke nok, at sikkerhedsfirmaer modarbejder de kriminelle – vi skal alle gøre hvad vi kan. Og det vil selvfølgelig sig, at der fra offentligt og professionelt hold skal gøres mere for at det bliver lettere som virksomhed og privatperson at deltage i kampen.