Tysk krav til Facebook m.v.: Fjern ulovlige opslag

posted in: Internet, Tips | 0

I Tyskland vedtog man i oktober en lov, der understreger at digitale udgivelsesvirksomheder som Facebook, Twitter og Youtube har et ansvar for det de publicerer. Det er vel nærmest utroligt, at det skal være nødvendigt med en speciel lov, men hvis det er det, der skal til, så lad os da få sådan en i Danmark også.

Fra dr.dk:

Tysk lov mod had

Fra i dag har sociale medier og andre tjenester med over to millioner brugere, der opererer i Tyskland, kun 24 timer til at fjerne “åbenlyst ulovligt” materiale.

Initiativet, som ifølge BBC er det mest radikale af sin art i verden, skal blandt andet være med til at stoppe spredningen af falske nyheder og hadefuld tale.

Loven, der formelt trådte i kraft i oktober, men først bliver håndhævet nu, retter sig især mod de sociale medier Facebook, Twitter og Youtube. Men også tjenester som Reddit, Tumblr og Vimeo risikerer bøder på op til 370 millioner kroner, hvis de ikke fjerner ulovligt materiale, inden der er gået et døgn.

Facebook har efter sigende ansat hundreder af nye medarbejdere i Tyskland for at efterkomme Netzwerkdurchsetzungsgesetz, som loven hedder.

 

Både AfD og Die Linke har været modstandere. Se også netzpolitik.org