VPN sikkerhed

posted in: Netværk | 0

Engang for ikke så længe siden var VPN (Virtual Private Network) stort set udelukkende en teknik, man brugte til at etablere en sikker forbindelse fra en hjemmearbejdsplads til sit kontor eller mellem to afdelinger i samme firmaer. Det er det stadigvæk, men nu er der også masser af serviceudbydere, der tilbyder som en øget beskyttelse af din identitet, når du færdes på internettet.

Internettet er i sig selv lige så åben som en motorvej – med passende hjælpemidler, kan du godt finde ud af, hvem der sidder i bilerne, der kører forbi. Med VPN laver man en uigennemsigtig strømpe eller tunnel fra et sted til et andet og så kører datatrafikken inde i strømpen.

Der er nogle forskellige tekniske metoder til at gøre dette, men kun to typer af formål: Enten laver man en tunnel fra et lokalnetværk til et andet ved hjælp af de to netværks routere (to afdelinger i samme firma) eller også laver man en en VPN forbindelse fra en arbejdsstation (PC, Mac) til et lokalnetværk “på kontoret” ved hjælp af client software på PCen og en VPN server på “kontoret”. Det kan være lidt kompliceret og dyrt, men med InfoShares M2P er det både billigt og enkelt. Den bruger OpenVPN som vi har givet en brugervenlig overflade.

Den tredje model, som nu er blevet almindelig er VPN sikkerhedsservice: Et abonnement, man tegner for at få al trafik fra en bestemt PC til at køre i en VPN tunnel frem til serviceudbyderens netværk. Det kan fx bruges til at få adgang til forskellige netværks services, som ellers ikke er tilgængelige i Danmark. Den del af festen kan man så ikke rigtigt tillade sig at kalde øget sikkerhed. “Sikkerhed mod at blive opdaget, hvis man gør noget, som man ikke har lov til.

Her er beskrivelsen fra Avast antivirus, der har et produkt til 20 kr/md: