Robotstøvsuger overtaget af hackere

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Muligheden har i hvert fald været til stede for at overtage kontrol over fx kameraet i en Samsung robotstøvsuger, men det vides ikke om den er blevet udnyttet. Og nu har Samsung sammen med CheckPoint lukket hullet: version2.dk sikkerhedshul-laver-robotstoevsuger-spion.

Hullet kommer i virkeligheden fra det administrations system, som Samsung leverer sammen med robotstøvsugeren: Smart-ThinQ. Denne app kræver en konto hos Samsung og den vej har så kunnet udnyttes af en hacker.

Og så har vi egentligt endnu et eksempel på at den centraliserede dataopsamling og forbindelse, som de fleste store it firmaer er så glade for, er et problem. Der er jo ingen logisk grund til at en robotstøvsuger skal have en Samsung konto for at kunne styres!