Forfalskninger når skræmmende muligheder

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Jeg har tidligere skrevet om, at billedforfalskning er en meget gammel disciplin, men at det er blevet skræmmende meget vanskeligere, at gennemskue når det er sket. Og nu er næste trin så blevet stemmeforfalskning. Altså ikke hvor man klipper tidligere udtalte ord sammen, men hvor stemmens karakteristika bruges til at sige noget helt nyt. Og inklusiv synkronisering med mundbevægelser. Det er i hvert fald, hvad Adobe er langt fremme med, se dr.dk’s artikel: dr.dk kunstig-intelligens-skaber-falske-beroemtheder

Jeg har vanskeligt ved at se, hvad det kan bruges til ud over snyd og bedrag og kriminel aktivitet, men Adobe vil nok gerne være på forkant uanset, hvad formålet er.

Så næste gang din mor/bror/datter ringer til dig og siger du skal komme straks, så ring lige tilbage først og spørg om det er rigtigt.