Gratis ekstra programmer til din nye PC

posted in: Software, Windows | 0

Når du tager en ny Windows PC i brug er der ofte en række ekstra programmer, du ikke har bedt om og helst vil være fri for. Såkaldt “Bloatware”

Men PCWorld har lavet en liste med forslag til ekstra programmer, som du måske med fordel kan installere på din nye PC: pcworld.com best-free-software-for-pc

Hvad du med fordel kan installere afhænger selvfølgelig af, hvad du bruger din PC til, og jeg er da heller ikke helt enig med PCWorld, så her følger min reducerede liste:

  • Ekstra browser: Windows PC’en er født med Microsofts internet-browsere: Edge og IE 11. Jeg installerer altid mindst een ekstra browser: Altid Firefox, som regel Chrome og ofte også Opera. Der er simpelthen for mange hjemmesider, der har problemer for en eller anden browser, så en ekstra er nødvendig. Og så sætter jeg i øvrigt altid Firefox til at være in standard browser.
  • MalwareBytes: I årevis det bedste program til at finde og uskadeliggøre diverse skadeligt software, der har sneget sig forbi dit antivirusprogram. Malwarebytes (i gratis versionen) er ikke et traditionelt “beskyt mig hele tiden” antivirus program. Det er et program, som du typisk bruger når du har en mistanke om et eller andet. Tidligere brugte jeg altid Spybot Search and Destroy til dette og det er også stadig et fremragende værktøj – brug dem begge, hvis du er i tvivl.
  • Ccleaner fra Piriform: Gratis udgaven er fortrinligt til at rydde op på din PC og først og fremmest til at fjerne forkerte registreringer i Windows Registry, som kan gøre din PC langsommere.
  • Ekstra PDF Reader: De fleste browsere kan vise pdf filer uden hjælp fra en pdf reader, men det er nu en god idé at have et program, der er beregnet til netop det. Og Adobe Reader fra opfinderne af pdf, Adobe, er gratis og altid opdateret (og opdaterer så tit at det kan være irriterende, så PCWorld anbefaler et alternativ: Sumatra PDF). Husk at fjerne Adobe Readers flueben for ekstra software, som de gerne vil prakke dig på ved download.
  • Office pakke: Du får hurtigt brug for et tekstbehandlingsprgram og et regnearksprogram. Microsoft Office er det bedste af slagsen, men det er ikke fratis. Lang fra. Og Libre Office er fuldt tilstrækkeligt for de aller fleste PC brugere. Ellers har jeg en liste over alternativer her: http://www.okedb.dk/2016/06/08/hvilken-office-udgave/
  • DVD afspiller: Windows 10 har ikke noget indbygget DVD afspiller program, men hvis du har købt en PC med et indbygget DVD drev fulgte der nok også et afspilningsprogram med. Ellers kan du installere VLC.
  • Backup program: Se det i øjnene straks fra ibrugtagning: Hvis du har noget på din PC, som du nødigt vil miste, så skal du også have et backup program. Enten til en ekstern harddisk eller til backup i skyen. Vi bruger ofte Karenware Replicator – den er gammel og du skal selv starte den når du skal bruge den, men den sparer tid, ved at springe over alle filer, som ikke er ændret siden sidste backup.

Men se også PCWorld listen igennem – der kan sagtens være noget, som du finder nyttigt.