Sikkerhedskopi af din hjemmeside

posted in: Software, Tips | 0

WordPress er det mest udbredte CMS til at bygge hjemmesider. Og der findes mange udvidelser (plugins) som kan bruges til, automatisk eller manuelt, at tage en sikkerhedskopi af hjemmesiden (En søgning efter “backup” gav 1300 resultater). Og de fleste af dem findes i en gratis udgave med diverse begrænsninger og i en betalt udgave, der “kan det hele”.

Updraft siger selv at det er et af de mest brugte. Det koster $ 87,50 (ca 550 kr) for to personlige hjemmesider.

Du kan hurtigt finde adskillige andre med en Google søgning.

En WordPress hjemmeside består af nogle filer og nogle informationer, der er gemt i en database. Så det sger sig selv, at en WP backup skal tage sikkerhedskopi af begge dele. (Det har vi nu heller ikke fundet nogen, der ikke gør). Og der skal findes en funktion, som gør det uligt at indlæse sikkerhedskopien igen (nogle systemer har denne som en funktion i WordPress kontrolpanelet, så hvis din hjemmeside er helt nede, så hjælper det ikke meget).

De fleste systemer skaber en sikkerhedskopi, som ligger på samme host som dit webhotel. Så hvis du ikke har adgang til det (firma konkurs eller egen server, der er død), så er du også i problemer.

Endelig er der nogen systemer, der også tilbyder “cloning”, d.v.s. at du automatisk kan få udskiftet diverse oplysninger i din sikkerhedskopi, så den kan installeret på en anden server eller endda under et helt andet hjemmesidenavn.

Din hjemmeside kan indeholder elementer, der ikke er en del af WordPress systemet og nogle backup systemer kan kopiere dette, mens andre ikke kan.

Updraft kan klare alle de ovennævnte problemstillinger.

Det samme kan InfoShares WebSecurity, som derudover også henter din sikkerhedskopi ned på din egen PC og fortæller dig hvad der er blevet ændret siden sidste kopi, så du bliver advaret, hvis andre end dig selv har pillet ved siden. InfoShare Websecurity er ikke afhængig af et bestemt CMS: Det kopierer filer og database fra hvad som helst: Jomla!, Drupal, etc.