Logget ind med midlertidig profil

posted in: Tips, Windows | 0

I både Windows 7 og Windows 10 kan du blive udsat for, at du bliver logget ind med en midlertidig profil: Dit brugernavn og password accepteres, men Windows kan ikke finde din “profil”. D.v.s. at alle dine skrivebordsgenveje, dokumenter og billeder er tilsyneladende væk.

Det skyldes, at der er opstået en fejl i Windows registreringsdatabasen, men heldigvis forsøger Windows selv at reparere problemet ved genstart. Så sker det for dig, så prøv at genstarte og logge ind igen. Hjælper det ikke, så prøv igen.

Og når du bliver træt af det, så kan du selv håndrette problemet i registry’et. Følg opskriften her sysprops.com fix temporary profile.

Når der kan opstå en fejl i registry, så kan det ofte skyldes en generel fejl på harddisken, så når du er kommet ind igen, bør du køre en retning af fejl på harddisken: Klik på Computer, højreklik på C: harddisken, vælg Egenskaber og derefter Funktioner og Fejlsøgning [Undersøg nu].

i situationer som denne kan det være en stor fordel at have et alternativt login på PC’en, så det er en god idé at oprette en ekstra bruger (som du så aldrig, eller næsten aldrig, bruger). Det sikreste er, at din daglige login er oprettet som en standardbruger og den alternative bruger – som du så ikke bruger til dagligt arbejde og internet surfing – har administrative rettigheder.