Afspilning af videoer

posted in: Tips | 0

Hvis du har problemer med at afspille videoer i din internet browser er der et par hurtige reparationsmuligheder. Allerførst så prøver du dog om du har problemet uanset hvilken Internetbrowser du bruger: Firefox og Chrome er mine favoritter, men bruger du Windows har du altid Internet Explorer (skal gerne være version 11), er det Windows 10 har du også Microsoft Edge (og det er lidt vaskeligt selv at styre om det er IE 11 eller Edge, der starter: Klik på Søg (forstørrelsesglasset nederst), skriv Internet for at få fat i IE 11, skriv Edge for at få fat i Edge) og er det Mac har du også Safari.

Hvis det ikke løser problemet er der her nogle enkle og gode muligheder:

  • Opdater din Flash Player (https://get.adobe.com/flashplayer/)
  • Hent nyeste udgave af Firefox og/eller Chrome og installér den
  • Opdater driveren til dit grafikkort (Søg efter Enhedshåndtering, klik på skærmkort, højreklik på computerens skærmkort og vælg Opdater driver)

Hvis der er tale om en Youtube video er det mest sandsynligt, at den vil blive afspillet med HTML5 afspilleren, der er indbygget i Internetbrowseren, men på andre hjemmesider kan der stadig være tale om, at det er Adobes Flashplayer, der bruges. Både HTML5 afspilleren og Flashplayer kan afspille videoer med forskellige kodesystemer (codec) og mulighederne afhænger af hvilke versioner, du har installeret.

Du kan også blive udsat for et lidt specielt problem: Youtube videoer har indbygget reklamer og hvis Firefox har indbygget reklameblokering (Addblock: Rød knap med teksten ABP øverst til højre) kan det forhindre videoen i at afspille: Klik på knappen og fjern Addblock på youtube.com.

Her kan du se hvilke formater, din HTML5 afspiller understøtter: https://www.youtube.com/html5

Og her kan du teste forskellige Flashplayer formater: https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/video-playback-issues.html

HTML5 i IE 11:

HTML5 i Firefox 52: