Lagerplads i skyen

posted in: Tips | 0

Efterhånden er der utroligt mange firmaer, der tilbyder lagerplads og fildeling i skyen, “Cloud storage”. PC Mag UK har lavet en oversigt over de reletativt enkelt tilgængelige løsninger og herunder, hvor meget gratis plads, de tilbyder. Cloud storage giver mange fordele: Stordrift er billigere, systemerne er ofte enkelt integreret med fx dit smartphone kamera, du kan dele filer med andre og du har adgang til dine filer fra hvorsomhelst hvis du har internet adgang. Men også ulemper: Du skal have internet adgang for at få fat i dine data, du er afhængig af andres beskyttelse af dine ting (sikkert ofte bedre end din egen) og du har ingen garanti for ikke at miste alle data, så sørg for at du også har en lokal kopi.

Oversigten indeholder ikke de mere professionelle løsninger fra Amazon AWS og Microsoft Azure og heller ikke de gratis (billed-)delings tjenester vi ofte benytter os af mod at fraskrive os enhver ret til vore billeder, fx Facebook, Pinterest og Instagram.