Nye og gamle luftfotos

posted in: Tips | 0

I en verden med google maps forekommer almindelige luftfotos som noget der hører fortiden til – men hvis du nu netop er interesseret i fortiden, så er der adgang til luftfoto helt tilbage til 1954 (USAF luftfotografering af hele Danmark – det var da den kolde krig var koldest) her: kortal.dk.

Omtalen er snuppet fra Bolius’s nyhedsbrev, så på deres hjemeside kan du læse lidt mere om hvordan, kortene bruges, hvis du ikke har lyst til at eksperimentere dig frem: bolius.dk find-gamle-luftfotos-af-dit-hjem

Jeg fandt mine forældres købmandsgård og hvis billederne er fra forsommeren 1954, så er det nok det sidste billede af den inden den brændte i 1954 på grund af en varm griselampe i grisestalden (og min mor lige præcis huskede at få mig med ud i barnevognen.).