Mac virus i Word makro

Udbredelse af virus gennem Word makroer er en gammel metode, der næsten var gået af mode – ikke mindst fordi standardindstillingen i Word er, at makroer ikke afspilles uden at du har givet lov. Men hvis du har slået afvikling af makroer til i Word – og det kan der være mange gode grunde til – så vær forsigtig, når du modtager en word fil fra nogen du ikke har absolut tiltro til.

Det seneste eksempel er en virus, der specielt rammer Mac brugere: Når Word dokumentet åbnes udføres automatisk en AutoOpen makro. I virus-udgaven indeholder denne makroen noget python code, som kan udføres på en Mac, da denne altid har python installeret. Virusen henter selve det skadelige program fra en server i Rusland og d.v.s. at hvad det skadelige program laver kan ændre sig fra time til time.

Men det er jo ikke noget problem for dig, for du åbner aldrig Word dokumenter fra en mail uden at du er helt sikker på afsenderen. Du kan finde en detaljeret beskrivelse på objective-see.com.

Problemet er også omtalt i Computerworld: Malware angreb mod Mac