Låst iPhone (iCloud konto password)

posted in: Mac, iPad, iPhone, Tips | 0

Fornylig havde vi et problem med en iPhone: For at hente en gratis app i iTunes Store, skal man kende sit iTunes login og på denne iPhone skulle iTunes login bekræftes ved login til Apples iCloud – en konto som brugerne typisk glemmer, at de har, for det er vel den samme som iTunes. Næe, det er det ikke. iCloud kontoen kan benyttes til adgang til dine data i Apples sky, men den benyttes også som en sikkerhedslås i forbindelse med Find min iPhone – det er jo en slags tyverisikring, så det er ikke hvem som helst, der skal kunne låse den op.

Problemet er endnu større, hvis du har fået sat kontoen op af din forhandler eller en eller anden, der hjælper dig med “den slags”. Så når du får hjælp og det indebærer kontooprettelse et eller andet sted, så skriv det ned med det samme. Og er det iCloud kontoen kan manglende kendskab gøre din telefon ubrugelig!

Men der er dog et par bagdøre til at få adgang til din iCloud konto: Ved oprettelsen har du både oplyst en gendannelses-email adresse (sørg for at det er en adresse du læser hele tiden – brug ikke en til lejligheden oprettet postkasse til det) og svar på nogle sikkerhedsspørgsmål (sørg for at du vælger svar som du altid er sikker på og altid vil stave på samme måde: Første film var …. eller …. – det dur ikke: du vil altid være i tvivl)

Ifølge Apples vejledning (Apple.com: Hvis iCloud kræver tidligere adgangskode) kan man logge ud af sin iCloud konto og derefter logge ind på en ny iCloud konto. Det har vi nu ikke oplevet, at man kan (måske er det en oplysning fra før 2015, hvor iCloud låsen blev indført).

Hvis du står med en iCloud låst telefon, kan du dog få hjælp fra firmaet Phonetrade som for 500 kr og fremvisning af købsbevis kan låse iCloud låsen op. Phonetrade har 3 afdelinger i København og en i Aalborg.

Der findes også programmer på nettet, der kan løse problemet, men vi har ikke testet dem og jeg vil være meget betænkelig ved at bruge et program, som jeg har hentet over nettet, til at fjerne noget, der blandt andet er en tyverisikring. Der er et par stykker af slagens her: https://www.icloud-unlocker.com/#getForFree og her: http://da.drfone.wondershare.com/icloud/how-to-unlock-icloud-account.html. http://www.removeicloudlock.co/bypass-icloud-lock-iphone-6-iphone-6-plus/