Trump og databehandling i skyen

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

idg.se er bekymret for at et af Præsident Trumps dekreter kan spænde ben for databehandling i skyen: ComputerSweden De største cloud-firmaer er hjemmehørende i USA og for at sikre at europæiske myndigheder og firmaer kan benytte disse services, har man i en del år haft en “Safe Harbor” aftale. Denne blev dog kendt ugyldig af EU retten for et halvt års tid siden og erstattet med den nye Privacy Shield aftale. trumps dekret vedrører USAs databeskyttelseslov, Privacy Act, som nu kan skal gælde for USAs egne statsborgere. Der er således ikke umiddelbart nogen juridisk sammenknytning.

Privacy Shield er, så vidt jeg ved, en forudsætning for at Datatilsynet vil godkende danske myndigheders behandling af persondata, mens privatpersoner og virksomheder frit kan tage de chancer, de har lyst til.

Problemet kan muligvis også få konsekvenser i forbindelse med EUs persondataforordning, ifølge hvilken, udenlandske virksomheder er ansvarlige for sikkerhed af persondata, hvis personerne er EU borgere.

Tjae, beskæftigelsen blandt jurister er vist ikke i nogen overhængende fare.