Tjek kilder – fortsat

posted in: Tips | 0

DRs detektor redaktion har lavet et online kursus for dig som gerne vil lære mere om at tjekke de mere eller mindre sandsynlige historier og udsagn, som Internettet præsenterer os for. Du kan finde det her: www.dr.dk/undervisning/saadan-bruger-du-detektor-akademiet

Selv Facttjekkere kan være falske. Poynter International forsøger at opbygge en liste over fact tjekkere, som har lovet at leve op til en række kriterier. Listen er dog ikke særlig lang, så indtil videre er listen nok ikke generelt accepteret.

Det allervanskeligste er at finde de historier, som ingen gider skrive. Og jo mere specielle historierne er, jo vanskeligere er det at finde flere kilder, der bekræfter historierne. På Danwatch kan du finde historier om misbrug af verdens ressourcer, som du sjældent finder andre steder.

Tidligere indlæg om dette emne:

Tjek dine kilder

Tjek overraskende historier