Common Software Manager

posted in: Tips, Windows | 0

Eksempel på en af de unødvendige ting, som kan spise kræfter fra din Windows PC:

Nogle helt legitime programmer, som du selv har (købt og) installeret, vil meget gerne hjælpe dig med at holde programmet opdateret til sidst nye version. Det gør de så ved at de installerer en service (et program, der altid kører i baggrunden) som med jævne mellemrum spørger på Internettet om der skulle være kommet en ny version. HPs printerdriver opdateringer spørger således flere gange dagligt og HPs printerdrivere bliver meget sjældent opdaterede, ofte kan der gå halve eller hele år mellem opdateringerne. Men alligevel bliver det tjekket igen og igen. Så husk når du installerer en HP printer at slå så meget af deres internet trafik fra som muligt.

Andre software producenter har tilsvarende opdaterings-services og på den måde kan du have mange af den slags programmer kørende i baggrunden. (InfoShare bruger som hovedregel altid et menupunkt: “Tjek for nye versioner”, så der kun kontrolleres når DU ønsker det).

Der er også nogle producenter, fx Nuance (OCR og pdf programmer), der benytter et tredjeparts program til dette, fx Flexnet Common Software Manager. Det er altså ikke virus eller spyware, men det er irriterende spild af PC ressourcer. For at gøre det ekstra morsomt, så installeres Common Software Manager uden en afinstallations-procedure, så det er håndarbejde at afinstallere det. Eller man kan hente deres afinstallations program her:
http://support.installshield.com/kb/files/Q112918/SoftwareManagerUninstall.exe

Thunderbird mail og Firefox Internet browser er det eneste jeg har startet – men der kører 110 processer på PCen:

ashampoo_snap_2016-12-21_12h30m41s_001_