Nye udspekulerede virus-mails

posted in: Sikkerhed, virus m.v. | 0

Du klikker selvfølgelig aldrig på henvisninger i mails, som du ikke på forhånd ved hvad indeholder. For tiden er de værste henvisninger dem, der går til et javascript el. lign. der straks går i gang med at kryptere alt på din PC (og på dit netværksdrev og din backup, hvis den er permanent forbundet via netværket), men ransomware eller anden virus kan også være vedlagt en mail som en fil, fx en selvudpakkende og autostartende zip fil. Der er mange muligheder, men så længe du ikke klikker på noget, du ikke ved hvad er, så går det fint. Læs evt mere om det her: Advarsel-mod-phishing-mails

En meget almindelig lokkende mail har længe været en mail fra et pakkeleveringsfirma (Post Danmark, UPS, GLS, American Express) hvor man skal klikke for at se hvad det er for en ikke-forventet pakke, der venter på at du beder om at få den leveret. Men det har de fleste lært, så nu kommer der mange nye former for lokkende mails. Her er en samling af hvad jeg har modtaget den sidste uges tid (og i sagens natur ved jeg ikke om det er ransomware – jeg tager ikke unødige chancer).

En utrolig kortfattet mail fra et magasin – så er der jo ikke meget afslørende tekst (*** VIRUS *** er indsat af mit antivirusprogram, da det fjernede virusen):

ashampoo_snap_2016-11-09_14h51m42s_004_

I det blå felt nederst kan man se en almindelig metode til at få listet en mail igennem et spam-filter: En af filtrene metoder er at se efter andel af “farlige ord” i forhold til almindelige ord – så afsenderen har her – med blåt på blåt, kun synligt her fordi, jeg har markeret teksten – indsat en masse “almindelige ord”: ashampoo_snap_2016-11-09_12h57m45s_003_

Man kan jo også henvise til et kendt TV-show og en nyhed om en kendt popstjerne – det kan jo gøre enhver nysgerrig og uforsigtig: ashampoo_snap_2016-11-09_12h46m28s_002_

Og så har vi endnu en mail om en levering – her fra Amazon.com:ashampoo_snap_2016-11-09_12h44m46s_001_

Her er en, der primært er rettet mod utrygge indbyggere i et farligt land som fx USA (dem kom der en del af under præsidentvalg kampagnen – emnelinien, som jeg ikke har med på billedet siger “How to defend yourself agains terrorists”):

ashampoo_snap_2016-11-08_22h08m45s_029_

Og så har jeg tilsyneladende tjent nogle penge i form af henvisningsprovission. Det skal da nok passe. Altså lige bortset fra at mailen er fra Rusland. Jeg skal bare lige klikke for at få $ 15.331. Det gør jeg. Ikke!

ashampoo_snap_2016-11-08_22h07m09s_028_

Og så har paven udsent en meget vigtig advarsel via Fox News: Tredje verdenskrig kan være på vej og denne nyhed er så vigtig, at videoen forsvinder, hvis ikke jeg skynder mig at klikke. Igen er denne mail primært rettet mod utrygge borgere i USA. Forhåbentligt er de ikke dumme nok til at klikke på henvisningen. På den anden side, så er der jo 59 mill., der har stemt på Trump, så….

ashampoo_snap_2016-11-07_13h12m35s_023_