Google sælger nu mere viden om dig

posted in: Sikkerhed, virus m.v., Tips | 0

Google købte for nogle år siden tjenesten doubleclick som er en sporingsmekanisme, der kan fortælle hvilke hjemmesider, du har besøgt. Altså hvis hjemmesiden har indlagt doubleclick henvisning for derved at kunne have annonceindtjening.

Google har hidtil kombineret oplysninger om dig ud fra deres øvrige tjenester (fx Google søgemaskinen og gmail mailtjenesten), men har ikke medtaget oplysninger fra doubleclick om besøgte sider. Det gør de så nu.

Læs mere om problemstillingen hos propublica her på www.propublica.org eller i det svenske Computerworld www.idg.se google-annonser incl. vejledning i hvordan du slår det mere eller mindre fra igen (eller se vejledning her nederst).

Hvis du bruger Firefox kan installere udvidelsen lightbeam og se, hvilke internet-adresser, du sender informationer til – ud over den, som du tror du sender til. Det har vi skrevet mere om her: www.okedb.dk Firewall begrænsninger

Firefox giver også mulighed for at åbne et såkaldt Privat vindue (bjælkemenuen øverst til højre) – Det giver ingen beskyttelse i denne sammenhæng – det betyder blot at de cookies og cachede informationer, som du henter ned mens du bruger Firefox ikke gemmes og bruges på din PC.

Ingen af InfoShares sider har doubleclick henvisninger.

Kontrol af dine Google konto indstillinger:

Når du er logget ind på din Google konto, fx når du læser gmail, kan du på Gmail eller Google.dk siden finde et billede af dig selv øverst til højre. Klik på det og vælg Min konto. Vælg derefter “Administrer din Google aktivitet”

ashampoo_snap_2016-10-28_15h09m43s_004_

Klik på Gå til administration af aktivitet:ashampoo_snap_2016-10-28_15h10m50s_005_

og slå Web- og appaktivitet fra:ashampoo_snap_2016-10-28_15h12m19s_006_

Hvis du nu selv skulle gå hen og blive lidt glemsom, så er det da rart, at Google fx ved hvor du har været (og været logget ind på Google fra PC, tablet eller telefon) – her er fx det Google “har på mig”:

ashampoo_snap_2016-10-28_15h19m32s_007_